Beretning Fodbold 2016-17

Medlemsstatus:

Vi har haft et flot år på medlemssiden og har i sommersæsonen været 143 betalende fodboldspillere fordelt på:

 

·         U5-U12:                         87 spillere (heraf 9 U11´ere, som blev slået sammen til Kolding Nord i foråret)

·         U13-U19:                       21 spillere (meldt ind I Kolding Nord via HG&IF)

·         Oldboys+senior:         35 spillere

 

Vi har set en nedgang fra ca. 160 medlemmer i de sidste par, men vi har især haft held til at fastholde drengespillere, der er blevet sluset ind i Kolding Nord, hvor hele 13 U14 spillere har holdt ved, og det er desuden positivt, at 5 ”gamle” U16´ere er kommet tilbage til Harte & Kolding Nord. Vi har desuden haft en meget succesfuld sammenlægning af vores U11´ere med AVGIF og BGIF under Kolding Nord navnet. Alle 8 Harte spillere er med + vi har fået 1 ekstra. Efter 6-7 års samarbejde i Kolding Nord, ser det ud til at konceptet kører fornuftigt – dog stadig meget afhængig af trænere/forældre på de enkelte årgange.

 

Det er også glædeligt, at vi har fået et nyt Serie 6 Herre hold med 16 spillere, hvoraf mange er ”gamle” Hartere.

 

Desværre har vi ikke haft samme succes med at indsluse U11-U13 pigerne i Kolding Nord, da samarbejdet ikke helt er kommet op at køre kontinuerligt på pigesiden.

 

Der er ingen tvivl om, at vi i Harte er udfordret på antallet af medlemmer på de mindre årgange samt forældreengagement på årgangene. Konceptet er efterhånden rimeligt klart:

 

-          Fokus skal ligge på at få så mange som muligt spillere på de små årgange som muligt med stor fokus på breddefodbold, hygge og sjov.

-          Formelt eller uformelt samarbejde med BGIF / AVGIF allerede fra U10, så vi fremtidssikrer tilbuddet af fodbold på flere niveauer.

 

Så endnu engang skal der lyde et lille opråb / opfordring til forældrene: uden jer, ingen fodbold i Harte. Vi er konstant pressede af de små årgange på Harte Skole, så der skal kæmpes for at fastholde interessen.

 

Fodboldsamarbejde i Kolding:

Fodboldklubberne i Kolding er nu kommet godt i gang med samarbejdet på elite / talent med KIF som lokomotiv. Det kan og skal stadig løbende forbedres, men der er nu en rigtig god dialog blandt langt de fleste klubber.

 

Økonomi:

Vi havde igen i år et flot overskud på godt 64tkr., og vi holder grundet vores solide økonomi fast i relativt lave kontingenter samt tilbud om 2 gratis stævner per årgang, for at påskønne den store opbakning, vi får til især vores stævner. Vi yder samtidigt tilskud til overnatningsstævner / ture, hvilket vi kraftigt opfordrer de enkelte årgange til.

 

Udfordringer:

Fodbold og stævneudvalget har været drevet af en relativ snæver kreds med børn, der for de flestes vedhommende er videre i Kolding Nord. Flere inkl. undertegnede vil ikke kunne fastholde samme indsats fremover, så hvis den fortsatte drift og stævner skal sikres, har vi hårdt brug for nye ansigter i Fodbold- og stævneudvalget.

Tak for indsatsen til trænere, fodboldudvalg og forældre!!!

Niels Christiansen, Formand Harte Fodbold

tryk her og find HG&IF på Facebook

hgifface